VİTRAY VİTRAY NASIL YAPILIR
AS VİTRAY profesyonel ve Gerçek Vitray ve Cam Sanatçılarımız İle Vitray Tekniklerini Kısa Sürede Öğrenmek ve Uygulama Yapmak İçin Bizimle İrtibata Geçiniz.
.Vitray yapmak zevkli bir uğraştır. Ama dikkatli olunmadığı takdirde istenmeyen kazalarolabilir.
.Vitray yapmanın en önemli noktası cam kesimi diyebiliriz. (Cam kesimi ile ilgili aşağıdaki görselleri inceleyin.)
AS VİTRAY profesyonel ve Gerçek Vitray ve Cam Sanatçılarımız İle Vitray Tekniklerini Kısa Sürede Öğrenmek ve Uygulama Yapmak İçin Bizimle İrtibata Geçiniz.
VİTRAY MALZEMELERİ
vitray desenleri, Vitray malzemeleri, vitray nasıl yapılır, Vitray şablonları, Vitray yapma teknikleri, vitray kursu, |
VİTRAY KURSU
.Camın kenarlarının çok Keskin olduğunu aklınızdan çıkarmayın!!!
.Rodajlama esnasında cam çapaklarının gözünüze kaçmamasına dikkat edin! (varsa rodaj makinenizin cam/fiber koruma kapağını takınız, yoksa koruyucu gözlük kullanınız.)
.Lehim yaparken lehim makinesinin çok sıcak olduğunu unutmayın! Lehimi havyayla eritirken oluşan küçük baloncukların gözünüze sıçramaması için yüzünüzü uzak tutun. Çıkacak dumanı solumamak için ağız ve burnunuzu maske ile kapatın!
.Lehim pastası, lehim suyu, patina asidi (karartma suyu) gibi kimyasalları kullanırken eldiven kullanmaya , gözle temas etmemesine özen gösterin!
.Camı elmasla çizginin iç tarafından kesmeye özen gösterin.
.Cam’ların kenarlarını yani çapaklarını cam eğesi veya taşlama motoru ile tamamen temizleyip desenin üzerine koyduğunuz zaman aralarında çok az boşluk olması gerekir. (yoksa desen tam oturmaz şişme yapar). Bu boşluk bakır folyo kalınlığı ile kapanacaktır.
.Bakır folyo camın kalınlığından en az 2mm daha geniş olmalıdır. Camların etrafına folyo dönmeden önce bir bezle temizleyip , imkan varsa hafif ısıtın (sıcak bir yüzey üzerinde örneğin: kalorifer peteği. Isıtılmış cama folyo çok daha iyi yapışarak vitrayınızın daha sağlam olmasını sağlayacaktır.) Bakır folyonun alt yapışkanlı kısmındaki kağıdı kaldırıp cam’ı dik tutup bir uçtan bakır folyonun yapışkanlı kısmını tam ortalayıp sağ ve sol’da eşit miktarda yapışkanlı kısım kalacak şekilde yapıştırın. Camın kenarlarını bakır folyo ile sarıp, sağda ve solda fazla kalan kenarlarıda camın üstüne ve altına kıvırıp iyice yapıştırın. Bir tahta veya sert bir aletlede bakır folyo (bantı) iyice ezin.
.Bakır folyonun üstü çabuk oksitleneceğinden (kararacağından) fazla bekletmeden lehimleme işlemine geçilmesi gerekir. Aksi taktrirde oksitlenen yüzeyler lehim tutmayacaktır.
.Patina (karartma) işlemine geçmeden önce vitrayı cam sil ile ve/veya ılık suda deterjan ve sünger ile temizleyiniz.
.Patina işlemide bittikten sonra tekrar deterjanlı su veya cam sille temizleyip bastırmadan kurulayın.
.Vitrayı ters çevirirken / kaldırırken dengeli tutmaya özen gösterin.
AS VİTRAY profesyonel ve Gerçek Vitray ve Cam Sanatçılarımız İle Vitray Tekniklerini Kısa Sürede Öğrenmek ve Uygulamaya Geçmek İçin Bizimle İrtibata Geçiniz.
GSM: 0531 341 5 431 E-posta: sezaiceylann@gmail.com |